banner

Zwangerschapsklachten

Een zwangerschap is doorgaans een blijde gebeurtenis. De blijdschap kan echter flink getemperd worden door bijkomende zwangerschapsklachten.
De meest voorkomende klacht is misselijkheid. Andere mogelijke klachten zijn obstipatie, vermoeidheid, rugklachten, oedeem, hoge bloeddruk, veel plassen, zwangerschapsvergiftiging.
Daarnaast is er nog de bijzondere situatie van een stuitligging tussen de 30ste en 35ste week van de zwangerschap.
Acupunctuur is een aangewezen en natuurlijke behandeling. Deze kan goed ingezet worden en is vaak effectief om de klachten te verminderen. Omdat bepaalde, specifieke punten worden vermeden is het een veilige behandeling. Deze punten zijn bekend en goed omschreven in de literatuur.


Behandeling

De behandeling bij zwangerschapsklachten is in het algemeen gericht op het verbeteren van de energieverdeling en het bevorderen van de spijsvertering.
Maar altijd moet eerst duidelijk zijn welke energieverstoringen er aanwezig zijn.
Hiervoor wordt in een eerste consult wordt een onderzoek gedaan d.m.v. een vraaggesprek, een pols- en een tongdiagnose en evt. een meridiaanmeting. 
O.g.v. de diagnose wordt de behandeling bepaald.
Bij de acupunctuurbehandeling worden hele dunne naaldjes geplaatst, meestal gelokaliseerd op de armen, handen, benen en voeten. Evt. kan ook meridiaan-kleurentherapie worden ingezet, waarbij er stukjes gekleurde zijde worden gebruikt die op de acupunctuurpunten worden aangebracht.
<<Terug naar home.